De therapiepaarden voorgesteld

 

 

 

 

Zarah

Een 5 jarige merrie met een stevige brede rug. Ze is nog jong en wil graag werken met de kinderen en de volwassenen. Ze moet nog veel leren, maar doet heel erg best. Ze heeft al regelmatig iemand op haar rug gehad en dan loopt ze heel trots en een beetje steun zoekend, bij mij, rond.

Maroz

Mijn eerste paard en degene van wie ik veel geleerd hebt. Ze vindt het heel spannend om iemand op haar rug te hebben, maar doet het af en toe wel. Het is belangrijk eerst goed een band met haar op te bouwen. Zij is als veulen niet regelmatig met mensen en ook niet met paarden in contact geweest. Dat betekent dat ze haar sociale vaardigheden op latere leeftijd heeft moeten leren. Ze vindt het heel lekker om gewoon samen een beetje te kletsen en aan de bakrand te hangen.

 

Ivy

Ivy is een oudere dame die geniet van het rustige werk dat ze met kinderen mag doen. Ze is zeer geduldig, zacht en liefdevol. Ze komt altijd als je haar roept.

Ze loopt het liefst buiten en we kunnen mooie rustige buitenwandelingen maken. Ze is bomvast.

 

Estrella

Estrella komt uit Argentinië en heeft daar waarschijnlijk gewerkt met de koeien. In het begin kon ze alleen maar hard werken. Voet in de beugel betekende weg wezen in galop.

Langzamerhand heeft ze geleerd het wat rustiger aan te doen. Maar soms zijn er kinderen die heel hard willen rennen en dan geniet ze, je ziet haar dan glimlachen.

Ze kan ondertussen ook heel mooi langzaam draven /joggen, zodat beginners goed leren zitten. Het is geen knuffelpaard, dat vindt ze maar onzin. Als ze een compliment krijgt, gaat ze stilstaan, zo verbaasd is ze dan.

 

Wodam

Wodam is een oudere ruin die opnieuw veel plezier in zijn leven heeft gekregen. Hij is lekker snel en heeft een goede conditie. Hij knuffelt graag en wordt het liefst gekrauwd onder zijn hals, dan krijgt hij een heel slap onderlipje.

 

Roos

Roos is een stevige Gelderse en in de jaren dat ze hier is, erg veranderd. Zij weet zeker dat met mensen werken het liefste is wat ze doet. Ze kan zelfs zingen. Als er iemand op haar rug zit die zich lekker ontspant en goed doorademt, gaat ze een beetje kreunen in het ritme van de stap en dat klinkt als een liedje.

 

Eva

Eva is een zeer bijzonder paard alleen al door hoe ze eruit ziet. Veel kinderen trekken erg naar haar toe en daar is ze ook heel lief voor. Ze zet haar benen zeer voorzichtig neer. Ze vindt het soms wel moeilijk uit de kudde te gaan, want zij zorgt voor iedereen.

 

Smorl

Smorl is waarschijnlijk al echt wat ouder, maar toch nog zeer actief. Hij heeft al heel wat kleine kinderen op zijn rug gedragen. Dat doet hij met veel geduld. Maar als hij er genoeg van heeft gaat hij ineens rollen en een enkele keer geeft hij een heel klein bokje: ‘nu is het genoeg geweest’. Maar nooit zo dat een kind eraf valt.